Volta a Catalunya amb el Twitter

La sèrie “Tuitaires” ja ha arribat a la vintena d’articles. M’han servit per demostrar el grau de transparència d’aquest canal i, també, per posar al descobert el sentit de l’humor, l’enginy i les contradiccions de molts tuitaires.

No he pensat mai que els textos siguin un reflex precís del pensament dels catalans. Si de cas són el resultat d’una tria personal. Però estic segur que els comentaris que he pescat i exposat no queden tan lluny de les opinions de molta gent sobre l’educació dels fills, la relació amb els pares i l’afecte pels avis, el respecte per la mort, les ganes d’enamorar-se, la importància del sexe o les dificultats del veïnatge.

Amb aquests articles m’he volgut acostar a les fantasies privades, a les nostres pors, als costums i a les decisions renovadores.

Però s’ha acabat. Vull provar un altre procediment i he decidit que faré una volta pel país amb el Twitter.

Supòsit de partida

Partim de la suposició que no sabem res de les poblacions catalanes. Imaginem que només tenim accés al Twitter i que observem el país des d’aquest encontre de diàlegs.

Dimensió de l’experiment

No visitaré les més de 900 poblacions catalanes, ni tan sols una desena part. Intueixo que abans d’arribar a la dotzena d’articles m’adonaré del risc d’avorrir els lectors. O sigui que no crec que vagi més enllà d’aquesta xifra, però no se sap mai, ja es veurà.

Tria sense justificació

No faré una tria equilibrada (una població de cada vegueria, una població que comenci per cada lletra de l’alfabet, una població de costa i una altra de l‘interior…). Les aniré escollint sense cap raó, una mica perquè sí.

Confiança

Confio que, tal com ha passat amb els vint articles que ja s’han publicat de la sèrie “Tuitaires”, els lectors entenguin que no ho puc dir tot ni ho pretenc. I estic segur que no hi haurà ningú que es pugui ofendre perquè no busco la mofa sinó la demostració que el Twitter és ben viu arreu de Catalunya i que també serveix per entendre més bé què diem de nosaltres mateixos i dels llocs on vivim.

Començo diumenge vinent amb…

Comentaris

  1. Joan, em sembla una idea excel·lent! just acabada la ‘a’ i arribant a la ‘b’ recomano humilment que facis parada a Banyoles, ciutat acollidora on les hi hagi, i amb un encant natural -per un servidor- sense comparador :-)

    Endavant amb l’espectacle!
    Francesc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>