La taverna de la penúltima pàgina

L’última pàgina del llibre Cafè Barcelona està dedicada, com he fet tantes vegades, als agraïments. I a la penúltima hi ha una nota que comença d’aquesta manera:

El Cafè Barcelona d’aquest llibre no existeix i, per tant, no té res a veure amb la Taverna Barcelona que hi ha a Saenredamstraat i a on, pel que he vist, ofereixen fuet, secallona i formatge de tupí.

Vaig saber que a Amsterdam hi havia un local amb el nom de la meva ciutat quan ja havia tancat un esborrany força avançat però aquesta coincidència em va encuriosir. Vaig buscar informació sobre aquest bar i em va fer gràcia esmentar-los a la penúltima pàgina.

Ara, per fi, puc dir que ja hi he estat. M’hi vaig acostar ahir a la tarda. Està en una cantonada tranquil·la, però tenen la companyia d’uns quants locals petits.

L’aparador ensenya com a bandera ampolles d’aigua amb gas i envasos plàstics d’un batut de xocolata però a dins tinc entès que hi ofereixen pa amb tomàquet, pernil, vins i caves i també conyacs i ratafies. Em va atendre en Jordi Queralt.

Ja ens havíem saludat abans, amb el Facebook.

Vaig demanar una copa de vi i tacs de formatge. Vam parlar una estona. Em va explicar que volen reproduir l’aire d’una casa antiga de Barcelona i el mobiliari i la decoració apunten cap a aquesta banda, però al mateix temps, potser a causa de la fusta i la il·luminació respectuosa, es diria que conserven l’esperit de molts cafès d’Amsterdam.

Fa una mica més de tres anys que s’hi han posat. Com tothom, assegura que el començament és dur però, tal com ho diu, se li nota que ja li sembla que aquesta duresa del començament comença a quedar enrere.

Em parlava dels importadors, dels productes que li agrada tenir, de les empreses on el van entendre i de les que no van comprendre que aquest local, a més de ser el projecte d’uns tossuts, és una gota del país.

Diu que s’hi poden veure els partits del Barça sincronitzats amb la retransmissió d’en Puyal. Se sumen al suport una mica sorprenent que de cop i volta ha hagut d’entomar la castanyada. Fins i tot, el 23 d’abril adapten a la seva dimensió de gota l’aire particular del dia del llibre.

Abans d’anar-me’n, vaig pagar i vaig marcar el lloc a Foursquare. Ens vam acomiadar amb una encaixada i vam dir-nos que ens mantindríem en contacte, o sigui que ara ens seguim al Twitter.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>